Sociale robots

Robots die sociale taken vervullen. Autonoom op via telepresence toepassingen waarbij de mantelzorger of de zorgverlener op afstand contact onderhoud.

 

Werken aan vernieuwing

Sociale robots in de zorg en voor in huis

Sociale robots kunnen helpen bij de begeleiding van kinderen met een aandoening, voor bejaarden als gezelschapsrobot of voor mensen met dementie als snoezelrobotrobot. Sociale robots zijn sterk in opkomst enerzijds omdat er vaak te weinig tijd is voor sociale interactie door zorgverleners en mantelzorgers en anderzijds omdat ze kunnen zorgen voor voorspelbare reacties en aanwezigheid zonder onderhoud zoals bij een huisdier.

Sociale robot ondersteunt kinderen bij het ziekenhuisbezoek

De polikliniek kindergeneeskunde van Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft er vanaf deze maand een bijzondere collega bij, de sociale robot Pepper. Door middel van een quiz en filmpjes wordt kinderen op een aantrekkelijke manier geleerd wat zij kunnen doen om hun problemen te verhelpen.

Lees meer

Inzet sociale robots bij kinderen met autisme

De inzet van sociale robots voor kinderen met autisme is een logische eerste stap. Kinderen met autisme ervaren veel sneller prikkels, vervallen vaker in herhaling en voor hen is het leggen en onderhouden van sociale contacten lastiger.

Lees meer

Keynote of workshop robots in de zorg

Keynote of workshop over het inzetten van robots in de zorg. Onze organisatie is al sinds 2009 actief om de laatste ontwikkelingen in kaart te brengen. Onze mensen zijn bedrijfskundig opgeleid en hebben ervaring met keynotes en trainingen.

Pliots en projecten

Wilt u als organisatie experimenteren met de mogelijkheden van robots in de zorg. Wij begeleiden pilots en verzorgen projectmanagement. Onze robotkennis, zorgtoepassingen en projectcommunicatie ervaring brengen wij graag in.