0 items

 

Sociale robots

Robots die sociale taken vervullen. Autonoom op via telepresence toepassingen waarbij de mantelzorger of de zorgverlener op afstand contact onderhoud.

 

Impact robotisering

Wilt u een inspirerend gastcollege over de inzet en impact van robotisering op onze zorg organiseren? Gastdocent

Sociale robots in de zorg en voor in huis

Sociale robots kunnen helpen bij de begeleiding van kinderen met een aandoening, voor bejaarden als gezelschapsrobot of voor mensen met dementie als snoezelrobotrobot. Sociale robots zijn sterk in opkomst enerzijds omdat er vaak te weinig tijd is voor sociale interactie door zorgverleners en mantelzorgers en anderzijds omdat ze kunnen zorgen voor voorspelbare reacties en aanwezigheid zonder onderhoud zoals bij een huisdier.

Zorgverlener Philadelphia breidt experimenten sociale robots in de zorg uit

Zorgverlener Philadelphia experimenteert met sociale robots in de zorg. Uit de logeerperiodes blijkt dat de robot een functie vervult als emotionele uitlaatklep. Verder helpt de robot bij praktische aansturing, zoals het dagritme. De robot helpt herinneren aan bepaalde zaken of geeft suggesties voor acties. Cliënten bouwen zichtbaar een band op, krijgen meer zelfvertrouwen en leren van en met de robot.

Lees meer

Sociale robot ondersteunt kinderen bij het ziekenhuisbezoek

De polikliniek kindergeneeskunde van Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft er vanaf deze maand een bijzondere collega bij, de sociale robot Pepper. Door middel van een quiz en filmpjes wordt kinderen op een aantrekkelijke manier geleerd wat zij kunnen doen om hun problemen te verhelpen.

Lees meer

Keynote of workshop robots in de zorg

Keynote of workshop over het inzetten van robots in de zorg. Onze organisatie is al sinds 2009 actief om de laatste ontwikkelingen in kaart te brengen. Onze mensen zijn bedrijfskundig opgeleid en hebben ervaring met keynotes en trainingen.

Innovatie pop-up

Wilt u als organisatie uw innovatie een boost geven met een innovatie pop-up. Wij verzorgen innovatiedagen met robots en technologie voor uw medewerkers, clienten en relaties. Onze ervaring op het gebied van robots, digitalisering en zorgtechnologie brengen wij graag in.