+31(0) 85 303 88 14 info@robotzorg.nl

 

Mantelzorgers en robots

Hoe kunnen mantelzorgers gebruik maken van  robots? Welke taken in huis en in de zorg zijn wenselijk en acceptabel om uit te besteden aan een robot?

 

 Robots in de zorg

Zorgen met technologie – duur of juist duurzaam?

Sensoren helpen om ‘een oogje in het zeil’ te houden en zo langer zelfstandig te kunnen wonen. Dit is de grootste slag die we kunnen maken als we het hebben over duurzaam. Met hulp van technologie en robots onze zelfstandigheid langer behouden terwijl we toch in verbinding staan met onze omgeving, verzorgenden, mantelzorgers en hulpverleners.

Lees meer

Robot voor huishoudelijke taken nog lastig

Als je ziet hoe langzaam ze werken, lijkt het niet erg waarschijnlijk dat robots het werk van de thuiszorghulp op korte termijn zullen overnemen. De gemiddelde woonkamer is een jungle voor een robot. Een robot voor huishoudelijk taken realiseren is daarom nog lastig.

Lees meer

Robots in de zorg en voor in huis

Sociale robots, service robots en telepresence robots kunnen hulp bieden bij dementerende ouderen,  als gezelschap of voor extra veiligheid. Robots zijn sterk in opkomst. Enerzijds omdat er te weinig handen zijn voor sociale interactie zijn en anderzijds omdat deze nieuwe technologie het leven makkelijker kan maken en ouderen zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook de verminderde belasting voor mantelzorgers is een reden om deze technologieën een kans te geven.  

Keynote lezing over robots

Exponentiele technologie, digitale revolutie, robots. Wie is daar nou dagelijks mee bezig? Slechts weinig mensen beseffen hoe turbulent de wereld om hen heen is. Ontwikkelingen gaan razendsnel. “Mocht je een evenement energiek willen starten dan kun je dat gerust aan ons over laten.”

Pilots en projecten

Wilt u als organisatie experimenteren met de mogelijkheden van robots in de zorg. Wij begeleiden pilots en verzorgen projectmanagement. Onze robotkennis, zorgtoepassingen en projectcommunicatie ervaring brengen wij graag in.