0 items

 

Mantelzorgers en robots

Hoe kunnen mantelzorgers gebruik maken van  robots? Welke taken in huis en in de zorg zijn wenselijk en acceptabel om uit te besteden aan een robot?

 

 Robots in de zorg

Sociale robots waardevol, maar nog wel voor verbetering vatbaar

Onderzoekers van de hogeschool Windesheim, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Viaa en NHL Stenden Hogeschool naar de inzet, het gebruik en de tevredenheid van Tessa. De digitale assistent voor thuiswonende mensen met dementie. De inzet van sociale robots kan van betekenis zijn maar gebruikers en mantelzorgers ervaren nog wel een aantal beperkingen.

Lees meer

Innovatie om langer thuis te wonen

DomusCure is een platform waardoor ouderen langer thuis kunnen blijven wonen met een gevoel van veiligheid. Domuscure is een combinatie van toepassingen waaronder een polszender of halszender voor alarmering en dwalen. 

Lees meer

Aantal mantelzorgers halveert in 2040 door vergrijzing

In de komende jaren zal door de versnelde vergrijzing het aantal mantelzorgers halveren. Dat concluderen het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Planbureau voor de Leefomgeving in een gezamenlijk onderzoek.
Nu zijn er nog vijftien potentiële mantelzorgers op elke 85-plusser, maar in 2040 zijn dat er nog maar zes.

Lees meer

Robots in de zorg en voor in huis

Sociale robots, service robots en telepresence robots kunnen hulp bieden bij dementerende ouderen,  als gezelschap of voor extra veiligheid. Robots zijn sterk in opkomst. Enerzijds omdat er te weinig handen zijn voor sociale interactie zijn en anderzijds omdat deze nieuwe technologie het leven makkelijker kan maken en ouderen zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook de verminderde belasting voor mantelzorgers is een reden om deze technologieën een kans te geven.  

Keynote lezing over robots

Exponentiele technologie, digitale revolutie, robots. Wie is daar nou dagelijks mee bezig? Slechts weinig mensen beseffen hoe turbulent de wereld om hen heen is. Ontwikkelingen gaan razendsnel. “Mocht je een evenement energiek willen starten dan kun je dat gerust aan ons over laten.”

Innovatiedag

Wilt u als organisatie experimenteren met de mogelijkheden van robots in de zorg. Wij verzorgen technologie dagen of een innovatie pop-up. Onze robotkennis, zorgtoepassingen en projectcommunicatie ervaring brengen wij graag in.