Medisana, werkzaam op de markt van de thuistherapie presenteert zijn eerste thuiszorgrobot op de Duitse markt. De applicatie op de Temi robot ondersteunt mensen om zelfstandig thuis te wonen. Met slimme diensten en kunstmatige intelligentie maakt de thuiszorgrobot het dagelijks leven gemakkelijker, kan de robot bijdragen aan een gevoel van veiligheid dankzij verschillende ondersteunende gezondheid- en hulpdiensten en kan het in combinatie met andere apparatuur inzicht geven in onze gezondheid.

Besturing via spraak of touch

De thuiszorgrobot kan intuïtief worden bediend via spraakbesturing of via een touch display. In noodsituaties kan een noodoproep naar familieleden worden gedaan door middel van spraakbesturing of aanraakbediening. Bovendien kunnen maximaal vier geautoriseerde familieleden of verplegend personeel op afstand in het huis van de gebruiker kijken en met een afstandsbediening via de temi app door de robot navigeren om te controleren of alles in orde is.

Alexa spraak assistant

De integratie met stemassistent Amazon Alexa ervoor dat je ook de smarthome apparatuur in huis kunt aansturen. Zo kun je lampen aan- en uitdoen, de temperatuur regelen en bijvoorbeeld een alarm of wekker instellen.

Medisana Home Care

In combinatie met andere ondersteunende hulpmiddelen werkt men ook aan de mogelijkheden om metingen te doen over de gezondheid, zoals bloeddruk, bloedsuikerspiegel, hartslag of zuurstofverzadiging.

Bron : Medisane – the home care robot