Gebruikers robots

Hoe ervaren gebruikers de bijdrage van robots. Welke taken in huis en in de zorg zijn wenselijk en acceptabel om uit te besteden aan een robot?

 

Kennismaken met robots in de zorg?

Slimme armband van Vodafone

Gezinnen willen er voor elkaar zijn. Daar kan de V-SOS Band bij helpen. Met zijn valdetectie, SOS-knop en gemakkelijk te gebruiken app, zal deze slanke armband u en uw gezin waarschuwen als ze hulp nodig hebben of als het een val detecteert, thuis, buiten of zelfs onder de douche.

Lees meer

Waarom je hulp vraagt aan een robot en niet aan je familie

Mensen vragen soms eerder hulp aan een pratende robot, dan aan hun eigen familie. Dat blijkt uit proeven met de pratende zorgrobot Tessa. Dementerende ouderen Tessa is primair bedacht voor dementerende ouderen, en die blijken Tessa te ervaren als een maatje, aldus Li....

Lees meer

Eenvoudige apps voor zorg en ondersteuning

Apps in combinatie met een mobiel of smartwatch zijn sterk in opkomst. Tijdens onze workshops komen er regelmatig toepassingen ter sprake die zorgverleners graag met een robot oplossen maar waarbij dit nog niet mogelijk is en een andere technologie toepassing heel goed kan helpen.

Lees meer

Robots in de zorg en voor in huis

Sociale robots, service robots, telepresence robots kunnen helpen bij kinderen met aandoening, demente bejaarden of als gezelschaps robot. Robots zijn sterk in opkomst enerzijds omdat er te weinig handjes voor sociale interactie zijn anderzijds omdat deze nieuwe technologie ons leven kan veraangenamen en ervoor kan zorgen dat we langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Maar wat willen de gebruikers van robots zelf eigenlijk?

Keynote lezing over robots

Exponentiele technologie, digitale revolutie, robots. Wie is daar nou dagelijks mee bezig? Slechts weinig mensen beseffen hoe turbulent de wereld om hen heen is. Ontwikkelingen gaan razendsnel. “Mocht je een evenement energiek willen starten dan kun je dat gerust aan ons over laten.”

Pilots en projecten

Wilt u als organisatie experimenteren met de mogelijkheden van robots in de zorg. Wij begeleiden pilots en verzorgen projectmanagement. Onze robotkennis, zorgtoepassingen en projectcommunicatie ervaring brengen wij graag in.