Innovatie, inzet van zorgtechnologie en robots

Innovatie staat in veel strategienota’s en beleidsplannen. Nieuwe technologieën bieden nieuwe mogelijkheden en onze banen gaan veranderen. Waarvoor gaan we robots gebruiken en wat doen we zelf? Hoe gaan we onze organisatie van de toekomst vormgeven? Durven we als mens en organisatie op reis te gaan?

Werken aan innovatiecultuur

Mensen zijn gefascineerd door nieuwe mogelijkheden, maar misschien speelt er ook wel angst. Voor hun baan, voor het onbekende of dat ze de technologie niet kennen en snappen. Mensen moeten nieuwe technologie leren begrijpen, het kunnen ervaren en erover gaan nadenken om er nieuwe dingen mee te kunnen bedenken. Iedereen die nieuwe technologie ervaart, ziet, aanraakt of ermee praat, raakt gefascineerd.

Concept creatie

Maar bedrijven en medewerkers kampen ook met veel vragen. Wat is voor ons relevant? Welke technologie biedt de meeste kansen c.q. risico’s voor ons? Wat moet ik gaan kiezen? Wanneer wordt het nu echt nuttig? Wij helpen bedrijven die bezig zijn met de wereld van vandaag en gisteren, om een stap te maken naar de wereld van morgen en overmorgen; innovatie door verbeeldingskracht.

Lezing​

De beste manier om uw medewerkers of relaties alert te maken op relevante ontwikkelingen is via een interactieve lezing. Door de kleinere groepsomvang is er meer tijd voor interactie, kunnen mensen hun vragen stellen en is er ruimte voor discussie. Ons uitgangspunt is om technologie te integreren in de workshops. Veelgevraagde workshops zijn; Robots nu en in de toekomst, Robots in de zorg, Robots en ethiek

Keynote

Om eerst te begrijpen wat de impact is van relevante trends en technologische ontwikkeling hebben wij diverse sprekers die een keynote kunnen verzorgen over o.a. de volgende onderwerpen: Trends, exponentiële technologie en robots / Robot in de zorg en welzijn / Robots en ethiek.

Fantaseren

De ervaring leert dat mensen gaan fantaseren als ze de mogelijkheden van technologie gaan ontdekken er ervaren. Fantasie over de toekomst. Wij zien technologie steeds meer als aanvulling op onze menselijke vaardigheden en zintuigen. Daarnaast hebben veel organisaties te maken met ontwikkelingen die de wens om meer technologie als hulpmiddel te gebruiken laten toenemen. Wij kunnen een innovatie pop-up organiseren om dit te stimuleren.

Creëren om relevant te blijven

Ontwikkelingen gaan zo snel dat het een constante uitdaging is om relevant te blijven. Organisaties en mensen moeten blijven creëren. Dit creatieproces vraagt wel om structuur en begeleiding. Trends met impact, behoeftes van de doelgroep, sector ontwikkelingen en de organisatie needs zijn bepalend voor de keuzes die worden gemaakt. Hierbij kiezen voor externe adviseurs kan diverse voordelen hebben.​

Robot roadmap