We schrijven 2017. Ons bedrijf had de eerste Pepper robot van Nederland. Wat waren we benieuwd wat deze robot allemaal zou kunnen! De doos ging open en we waren verliefd. Allemaal. Maar na twee uren zakte de koorts en zagen we dat er in iedere geval vanuit de fabriek bitter weinig mogelijkheden waren. Ondanks alle mooie verhalen is de fabrikant zelf daar nu in 2021 ook eindelijk achter gekomen. Dat betekent het einde van Pepper.

  • Spraakherkenning veel slechter dan Google
  • Geen enkele autonome verplaatsingen mogelijk
  • Gezichtsherkenning met veel moeite

Toen we via het systeem waarmee je Pepper zou kunnen programmeren hadden ontdekt dat hij Nederlands ingetypte zinnen kon uitspreken heeft Pepper een dag lang moppen getapt. Mooi man!

Ondertussen kwam de hele wereld er achter dat Pepper in Nederland was en werden we overl gevraagd demo’s te geven. Maar ja, Pepper kon niets indrukwekkends. Dat zeiden we ook, maar het maakte niets uit. Dus ging Pepper moppen tappen bij allerlei bedrijven en wij legden met name uit wat hij nog niet kon. 

Aangezien ook ambitieuze developers ermee aan de slag gingen dachten we dat Pepper wel gauw slim en vaardig zou worden. maar toen dat uitbleef hebben we zelf fantastische software gebouwd om Pepper dan in ieder geval perfect op afstand te kunnen bedienen. Het effect was zo lollig dat we binnen drie maanden 4 Peppers hadden en door heel Europa optraden op beurzen en shows. Daar was Pepper niet voor bedoeld, maar wij hadden een mooie tijd!

Innoveren met Pepper

Zo kwamen we bij honderden bedrijven, scholen en zorgcentra binnen en ontdekten we de ware waarde van Pepper; zodra hij er is beginnen mensen over de toekomst te fantaseren!

Dit is nog steeds de functie waar onze klanten Pepper voor uitnodigen. Onze expertise komt van pas in zorg en onderwijs en bij innovatietrajecten bij talloze klanten, en vaak is het Pepper die de deur en de dialoog opent waarmee wij jullie kunnen helpen met:

  • Angst voor technologie omzetten in kennis 
  • Acceptatie bevorderen bij jullie collega’s
  • Lezingen over de impact van technologie op jullie bedrijf

Onze Peppers en experts blijven beschikbaar, en we gaan alvast speuren naar reserve onderdelen!