No Isolation, een jonge organisatie afkomstig uit Noorwegen, heeft een nieuwe robot ontwikkeld voor zieke kinderen. De robot is een telepresence robot, en dient als avatar voor het zieke kind.

Avatar

Een leuk aanzicht is het wel, deze kleine robot. De robot, AV1 genaamd, dient als een avatar. AV1 kan in de plaats van het zieke kind in het klaslokaal worden neergezet. Opvallend aan de AV1 is dat deze, in tegenstelling tot de bekendere telepresence robots, geen scherm heeft. Dit is een bewuste keuze, een ziek kind laat zich liever niet zien.

Aanwezigheid in de klas

Het kind daarentegen kan de klas, en daarmee de lessen, wel zien. Vanuit thuis kan hij AV1 360° laten ronddraaien. Daarmee kan het kind met de ingebouwde camera een blik over de omgeving werpen. De ingebouwde accu gaat actief 8 uren mee, en stand-by 24 uren. Dit is voldoende om alles wat er op de dag gebeurd vanuit huis te volgen. Hierdoor kan het kind aanwezig zijn in de lessen. Met een druk op de knop kan zelfs aangegeven worden of hij actief mee wil doen met de les, of liever alleen luistert.

Contact houden met vrienden

In combinatie met de ingebouwde camera, LED lichten, microfoon en luidspreker, kan er gemakkelijk worden gecommuniceerd met de docent en klasgenoten. Op die manier is het ook makkelijk om contact te houden met vrienden.

Deelnemen aan het dagelijks leven

De AV1 is klein van formaat wat het een vriendelijk uiterlijk geeft. Erg praktisch daarmee ook, hij kan overal neer worden gezet of naartoe worden genomen. Dit kan dus ook verder gaan dan alleen het klaslokaal. Hij kan mee worden genomen door zijn vrienden, waardoor het deelnemen aan het dagelijks leven kan worden verwezenlijkt. Dit is ten behoeve van de ontwikkeling, maar ook zeker van de participatie van het kind.

Heeft u interesse in deze robot? Dan kunt u zichzelf plaatsen op de wachtlijst: https://www.noisolation.com/nl/av1/wachtlijst/