Quint Wellington Redwood heeft een marktonderzoek uitgevoerd, Ruim 40 senior IT-beslissers van Nederlandse zorginstellingen, gericht op de trends en ontwikkelingen rondom outsourcing van IT, digitale transformatie, robotisering, domotica en cloud bij zorgorganisaties. Robotica en domotica voor toepassingen in de zorg zijn hierbij sterk in opkomst.

Angelique Boekee, Client Director Health & Life Sciences bij Quint, over het onderzoek: “De technologische ontwikkelingen op het gebied van e-health, apps, domotica en robotica gaan snel. De geïnterviewden geven aan dat een toekomst zonder robotica & domotica niet meer denkbaar is.

Meerderheid zorgorganisaties is actief met robotica

Een kleine meerderheid van 52% van de IT-beslissers in zorginstellingen is momenteel actief bezig met robotica. Ze denken serieus na over de inzet van robots, experimenteren hiermee, of hebben reeds andere initiatieven ontplooid om robotica in de nabije toekomst te gaan toepassen.

Realisatie nog een uitdaging

Vooralsnog lijkt het op grote schaal inzetten van robotica en domotica echter nog een te grote investering. Geen van de ondervraagde organisaties geeft echter aan deze toepassingen al volledig ingezet te hebben. IT-beslissers erkennen wel de waarde die zij kunnen opleveren. Naast robots voor activering wordt er gesproken over software robots die administratieve taken kunnen overnemen.

Als zorginstelling kunt u het rapport opvragen via deze link : marktonderzoek-outsourcing-in-de-zorg

Bron : executive people – meerderheid-zorgorganisaties-is-actief-met-robotica