DomusCure is een platform waardoor ouderen langer thuis kunnen blijven wonen met een gevoel van veiligheid. Domuscure is een combinatie van toepassingen waaronder een polszender of halszender voor alarmering en dwalen.

Alarmering en dwalen

Een alarm kan gemaakt worden via de app, polszender of halszender naar gelang de situatie en persoonlijke voorkeur. De alarmering wordt via wifi of 3G /4G netwerk verzonden naar de zelf ingestelde mantelzorger(s). Op deze ondersteunende en betrouwbare manier komt uw alarmering aan, zelfs als er geen verbinding is met uw wifi. De pols- en/of halszender zijn voorzien van een low energie batterij. Op deze manier zijn de producten langdurig en op alle thuis situaties inzetbaar. Mocht onverwachts de verbinding tussen de app en pols-/halszender verbroken worden, dan ontvangt de mantelzorger een melding.

Instellingen

Op deze manier garandeert DomusCure dat u op alle verbonden apparaten ten alle tijden een alarmering kan maken. In de woonomgeving van de zorgbehoevende werkt de applicatie op uw eigen wifi netwerk. Verlaat u uw huis of valt de wifi verbinding weg, dan zal de applicatie overgaan naar uw 3G /4G mobiele netwerk. Het is per zorgbehoevende in te stellen hoe groot het gps bereik mag zijn. In onderling overleg kan besloten worden of er een melding verzonden moet worden naar de mantelzorger, bij het verlaten van een gebied.

DomusCure platform

  •  Een app waarmee cliënten kunnen communiceren met de mantelzorger/zorgprofessional
  •  De mantelzorger/zorgprofessional heeft met DomusCure altijd inzicht in de agenda van de cliënt
  •  Pushmeldingen, spreekluisterverbinding en video oproepen op de hoogte worden gehouden van de wensen en behoeften van de cliënt.
  • Pols- en/of halszender voor alarmering en dwalen Het platform biedt voor mantelzorgers/zorgprofessionals ondersteuning, waardoor er op het juiste moment klaar kan worden gestaan voor een cliënt.

De oplossing kunt u zelf ervaren op op de Zorg & ICT Beurs in de Jaarbeurs te Utrecht op 12, 13 en 14 maart 2019

Meer informatie : DomusCure