Amazon de maker van Alexa, een slimme spraak assistent komt met meerdere toepassingen en verbeteringen van bestaande producten om het gebruik te stimuleren. Een mooi voorbeeld is Show and Tell met Amazon Alexa. Blinden en slechtzienden kunnen bijvoorbeeld spullen vanuit de keuken voor de camera van het apparaat, bijvoorbeeld de Amazon Echo, houden, waarna Alexa kan vertellen wat je precies vasthoudt. Hiervoor maakt Amazon gebruikt van zowel computer vision als machine learning.

Bril met spraakassistent, Echo Frames

Amazon komt een een slimme bril waarin microfoons zitten die je stemcommando’s opvangen. 4 Kleine speakers staan op jouw oren gericht, zodat alleen jij het antwoord van Alexa kan horen. De bril werkt standaard met Alexa, maar door lang te drukken op de zijkant is het mogelijk Google Assistant te gebruiken. Je kunt geslepen glazen in het frame laten stoppen door een opticien en er daarmee je normale bril van maken.

Een slimme ring, Echo Loop

De ring is gemaakt van titanium en heeft twee ingebouwde microfoons, een kleine speaker en een trilmotor. Daarmee kunnen gebruikers communiceren via de Alexa-app op een Android-telefoon of iPhone. Bovendien is het mogelijk om te bellen via de ring. De kleine trilmotor laat je voelen wanneer je op een telefoon notificaties ontvangt. Vanuit een app kun je instellen wat voor notificaties je precies via de ring ontvangt. Op die manier trilt je vinger bijvoorbeeld alleen als je partner een WhatsApp-bericht stuurt.

Smarthome

Dat Amazon graag ziet dat de Echo met de spraakassistant graag de centrale hub in je huis gaat worden is bekend. Om dit te ondersteunen gaan ze door met de ontwikkeling. De stemassistent kan je straks vertellen wanneer er iets mis is met één van je smarthomeapparaten. bijvoorbeeld wanneer een accu bijna leeg is en er komt ook een Certified for Humans-programma. Apparaten die dit certificaat dragen, kun je makkelijker aan Amazon Alexa te koppelen

Amazon Echo Dot 2019 en Echo Studio

De Amazon echo Dot versie voor 2019 krijgt voortaan een display die de tijd bijvoorbeeld kan aangeven. De Amazon Echo studio is het nieuwe topmodel op het gebied van de slimme. De Studio beschikt namelijk over vijf speakers en belooft zelfs Dolby Atmos en Sony 360 Reality Audio te ondersteunen.

Alexa in het Nederlands

Amazon Alexa ondersteunt nog steeds niet de Nederlandse taal. Maar wanneer Alexa beschikbaar is in Nederland, dan weten we in elk geval wat voor soort functies we kunnen verwachten.