Veiligheid en comfort

Robots en domotica die uw veiligheid verhogen. Het slimme huis, hulp bij dwalen, weten wie er voor de voordeur staat, robots voor valdetectie. Nieuwe technologie biedt mogelijkheden.

 

Robots en technologie voor zorg en welzijn

 

Robots, hulpmiddelen en domotica in de zorg en voor in huis

Een combinatie van domotica en robots kunnen uw veiligheid laten toenemen. Woont u alleen of is er kans op ongelukken, nieuwe technologie kan bijdragen aan uw veiligheid. Het slimme huis kan bijdragen aan veiligheid waardoor mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Thuiszorg applicatie Medisana op de Temi-robot

Thuiszorg applicatie Medisana op de Temi-robot

MEDISANA, werkzaam op de markt van de thuistherapie, presenteert zijn eerste thuiszorgrobot op de Duitse markt. De applicatie op de Temi robot ondersteunt mensen om zelfstandig thuis te wonen.
Met slimme diensten en kunstmatige intelligentie maakt de thuiszorgrobot het dagelijks leven gemakkelijker en kan de robot bijdragen aan een gevoel de veiligheid.

Lees meer
Zorgen met technologie – duur of juist duurzaam?

Zorgen met technologie – duur of juist duurzaam?

Sensoren helpen om ‘een oogje in het zeil’ te houden en zo langer zelfstandig te kunnen wonen. Dit is de grootste slag die we kunnen maken als we het hebben over duurzaam. Met hulp van technologie en robots onze zelfstandigheid langer behouden terwijl we toch in verbinding staan met onze omgeving, verzorgenden, mantelzorgers en hulpverleners.

Lees meer
Kuri robot voor thuis

Kuri robot voor thuis

De Kuri robot is ontwikkeld door Mayfield Robotics (een startup van Bosch). Kuri, een 20-inch-hoge robot belooft een metgezel te zijn die meer de rol van een huisdier vervult. Kuri heeft veel weg van de Buddy Robot en de Zenbo robot met een groot verschil, deze robot...

Lees meer