Hier is over nagedacht door UBTech, de makers van de Cruzr robot. Waar kan de robot een helper zijn bij het bestrijden van het corona virus. De robot kan ondersteunen bij temperatuur opnemen van mensen bij de ontvangst, detecteren of mensen zich aan de voorschriften houden, identificeren ban bezoeker en informatie verstrekken op belangrijke routes in een gebouw.

Contactloos meten van de lichaamstemperatuur

Om dit te realiseren wordt de robot voorzien van een extra hulpstuk waarin onder meer een IR Camera (Warmte camera) is verwerkt met een nauwkeurigheid van 0,4 graden. Hiermee kan op een afstand van 1 tot 1,5 meter de lichaamstemperatuur worden gemeten van grotere groepen individuen ( 60 per minuut)

Detecteren van gezichtsmaskers

De robot beschikt ook over een HD Camera. Hiermee kan de robot ondersteunen bij de identificatie van mensen wanneer zijn een masker dragen. Maar tevens signaleren wanneer iemand bijvoorbeeld geen masker draagt en hier een alert voor afgeven.

Informatie verstrekking

De robot biedt een scherm en spraak om mensen te informeren bijvoorbeeld over lokale richtlijnen Niet uniek voor de huidige situatie maar wel flexibel in te zetten op plekken waar veel mensen passeren die hierdoor goed geïnformeerd kunnen worden. Bijvoorbeeld bij de receptie.

Dit zijn nog geen out of the box toepassing die zonder programmering direct tot stand komen maar wel ontwikkelrichtingen die kunnen bijdragen bij detectie en zolang menselijk contact vermeden moet worden..