Slimme meetapparatuur voor je gezondheid

Slimme apparatuur om zelf relevante gezondheidswaarde te meten. Interessant voor preventie en revalidatie. Belangrijk is dat je als gebruiker inzicht krijgt in de uitkomsten.

Toekomst van chirurgische robots

Toekomst van chirurgische robots

De toekomst van chirurgische robots in de gezondheidszorg staat op het punt van verandering, maar hoe zorgen we ervoor dat deze robots daadwerkelijk van toegevoegde waarde zijn? Internationale onderzoekers hebben een nieuw kader ontwikkeld om de waarde van robotica in de gezondheidszorg te beoordelen, terwijl Maroeska Rovers van het Radboudumc een leerlijn heeft opgezet die hierop aansluit.

De aanschaf van een zorgrobot

Als zorgverlener ben je dagelijks bezig met het verlenen van de best mogelijke zorg aan je cliënten. Je wilt altijd streven naar verbetering en innovatie, en dat is waar zorgrobots een rol kunnen spelen. Deze kunnen namelijk het zorglandschap transformeren en de zorgervaring van zowel zorgverleners als cliënten verbeteren. Echter, voordat je overgaat tot de aanschaf van een zorgrobot, is het van cruciaal belang om jezelf goed te laten informeren over de verschillende mogelijkheden, de risico’s en de kansen die deze met zich meebrengen.

Waarom Vector wel en LEA niet?

De Vector robot van Anki en de LEA robotrollator zijn allebei compleet verschillende technologische oplossingen. Ondanks de enorme verschillen hebben ze een hele grote overeenkomst. Van beide robots is het bedrijf dat ze ontwikkelde failliet gegaan. Dit is op zich niet uniek. We zien met regelmaat dat bedrijven die technologische oplossingen ontwikkelen het helaas niet redden. Ook niet wanneer dit hele populaire oplossingen blijken te zijn. Toch is Vector, een soort hamster op steroïden, weer te koop en LEA, een unieke, zeer succesvolle oplossing voor bijvoorbeeld mensen met Parkinson, niet. Waarom Vector wel en LEA niet?