Robot hulpmiddelen

Robot hulpmiddelen in de zorg. Waar kunnen robots ondersteunen als het gaat om zorg en welzijn.

Ouderenzorgorganisatie Mijzo onderzoekt met TNO de ‘wasbot’

Ouderenzorgorganisatie Mijzo onderzoekt met TNO de ‘wasbot’

Ouderenzorgorganisatie Mijzo onderzoekt samen met TNO de mogelijkheden voor een innovatief technisch systeem, genaamd de ‘wasbot’, om senioren zelfstandig te laten douchen. Dit initiatief is een reactie op het groeiende tekort aan zorgpersoneel en de toenemende zorgvraag door een vergrijzende bevolking. De ‘wasbot’ wordt ontworpen om kwetsbare ouderen te helpen bij het wassen, drogen en aankleden, zonder de noodzaak van menselijke hulp, terwijl waardigheid, privacy en veiligheid behouden blijven.

Lees meer
Robot Tessa dagelijks ingezet in de thuiszorg

Robot Tessa dagelijks ingezet in de thuiszorg

De opmars van zorgrobot Tessa markeert een keerpunt in de wereld van zorgrobots. Ontwikkeld door Tinybots, heeft Tessa haar weg gevonden naar meer dan 150 zorgaanbieders en wordt dagelijks ingezet in de thuiszorg. Met haar unieke vermogen om ondersteuning te bieden bij diverse zorgtaken, zoals medicatie, persoonlijke verzorging en het signaleren van gezondheidsproblemen, heeft Tessa bewezen effectief te zijn.

Lees meer

De aanschaf van een zorgrobot

Als zorgverlener ben je dagelijks bezig met het verlenen van de best mogelijke zorg aan je cliĆ«nten. Je wilt altijd streven naar verbetering en innovatie, en dat is waar zorgrobots een rol kunnen spelen. Deze kunnen namelijk het zorglandschap transformeren en de zorgervaring van zowel zorgverleners als cliĆ«nten verbeteren. Echter, voordat je overgaat tot de aanschaf van een zorgrobot, is het van cruciaal belang om jezelf goed te laten informeren over de verschillende mogelijkheden, de risico’s en de kansen die deze met zich meebrengen.

Lees meer