Digitale assistenten in de zorg en voor in huis

Digitale assistenten kunnen helpen bij de ondersteuning van kinderen met een aandoening, voor bejaarden als communicatie medium of voor mensen met dementie als middel om agenda herinneringen te melden.

Waarom Vector wel en LEA niet?

Waarom Vector wel en LEA niet?

De Vector robot van Anki en de LEA robotrollator zijn allebei compleet verschillende technologische oplossingen. Ondanks de enorme verschillen hebben ze een hele grote overeenkomst. Van beide robots is het bedrijf dat ze ontwikkelde failliet gegaan. Dit is op zich niet uniek. We zien met regelmaat dat bedrijven die technologische oplossingen ontwikkelen het helaas niet redden. Ook niet wanneer dit hele populaire oplossingen blijken te zijn. Toch is Vector, een soort hamster op steroïden, weer te koop en LEA, een unieke, zeer succesvolle oplossing voor bijvoorbeeld mensen met Parkinson, niet. Waarom Vector wel en LEA niet?

Lees meer
Sociale robots waardevol, maar nog wel voor verbetering vatbaar

Sociale robots waardevol, maar nog wel voor verbetering vatbaar

Onderzoekers van de hogeschool Windesheim, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Viaa en NHL Stenden Hogeschool naar de inzet, het gebruik en de tevredenheid van Tessa. De digitale assistent voor thuiswonende mensen met dementie. De inzet van sociale robots kan van betekenis zijn maar gebruikers en mantelzorgers ervaren nog wel een aantal beperkingen.

Lees meer
Digitale assistent wordt menselijk

Digitale assistent wordt menselijk

In een geweldige demo op Google I/0, kan Google’s Assistant bellen met een kapsalon of een restaurant om een afspraak voor u te maken. U hoeft niet zelf te bellen, zelfs als de chinees niet over een online reserveringssysteem beschikt.

Lees meer