Actief leven

Ouderdom komt met gebreken. Actief en gezond leven zorgen voor een betere oude dag en voorkomen dementie. Robots kunnen ondersteunen.

 

Robots in de zorg

Robots in de zorg en voor in huis

Robots kunnen ondersteunen bij de activering en het ritme van de dag.

Spraakgestuurd exoskelet

Het ARKE exoskelet is een prototypeexoskelet voor het onderlichaam om rolstoelgebonden mensen weer te laten lopen. Het exoskelet, ontwikkelt door Bionik Laboratories Canada, is licht, krachtig, efficiënt en heeft als doel een comfortabele en natuurlijke wandeling te...

Lees meer

Opnieuw leren lopen met een robotharnas

Eén van de dingen die het verlamde mensen moeilijk maakt om opnieuw te leren lopen, is de zwaartekracht. Daarom hebben onderzoekers van de École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL, Zwitserland) een robotharnas ontwikkeld dat de patiënt niet alleen opwaarts, maar ook zijwaarts en voorwaarts ondersteunt bij zijn bewegingen.

Lees meer

Business development en advies

Advies over het inzetten van robots in de zorg. Onze organisatie is al sinds 2009 actief om de laatste ontwikkelingen in kaart te brengen. Onze mensen zijn bedrijfskundig opgeleid en hebben ervaring met projectmanagement en training.

Pliots en projecten

Wilt u als organisatie experimenteren met de mogelijkheden van robots in de zorg. Wij begeleiden pilots en verzorgen projectmanagement. Onze robotkennis, zorgtoepassingen en projectcommunicatie ervaring brengen wij graag in.