De polikliniek kindergeneeskunde van Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft er vanaf deze maand een bijzondere collega bij, de sociale robot Pepper. Door middel van een quiz en filmpjes wordt kinderen op een aantrekkelijke manier geleerd wat zij kunnen doen om hun problemen te verhelpen.

Robot als vriendje

Kinderen op de PIPO-poli (poep- en plasproblemen) krijgen met behulp van der robot inzicht in waar hun problemen vandaan komen en hoe zij hiermee kunnen omgaan en deze kunnen verhelpen. Op de buik van de robot wordt een filmpje gestart, de robot ziet vervolgens dat het kind kijkt. Het is ook erg interactief. De robot stelt vragen aan het kind, die daarop moet reageren. Je merkt dat het op deze manier beter werkt dan wanneer een arts het vertelt. Het kind ziet de robot sneller als vriendje dan een volwassene of arts.”

Samenwerking

De applicatie voor de robot is ontwikkeld door het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven met softwarebedrijf NO1robotics. De robot laat kinderen zien dat ze niet de enige zijn met het probleem. De robot past daarnaast ook goed bij de digitalisering die plaatsvindt en waar de kinderen middenin zitten.”

Bron foto : rtlnieuws – robot-moet-sem-9-verlossen-van-plasproblemen