Toyota heeft een Home Support robot ontwikkelt die een militair met een dwarslaesie in huis helpt. De robot kan onder andere deuren openen en drinken geven.

Robot in huis bij militair

Het is voor het eerst dat deze robot buiten het ziekenhuis wordt ingezet. Met behulp van een potlood in de mond  kan de militair een touchscreen bedienen en zo bijvoorbeeld om water vragen. Doordat de Home Support Robot is uitgerust met camera’s, wielen en een verstelbare grijparm kan deze navigeren door het huis, de fles met drinken vinden, oppakken en aanbieden aan de veteraan.

De robot is ongeveer 1 meter hoog, maar kan in hoogte variëren. Het onderstel is stabiel maar vereist wel een vlakke ondergrond. Opvallend is de flexibiliteit van de robotarm.

Ontwikkeling

In de video zie je hoe Toyota als autofabrikant zich ook heeft toegelegd op het ontwikkelen van robots. Een team houdt zich bezig met het programmeren en testen van de handelingen die zij willen dat de robot kan uitvoeren. Waarna de robot wordt geïntroduceerd in het huishouden van de militair met de dwarslaesie.

Bron: https://www.bright.nl/video-van-de-dag/video-robot-helpt-verlamde-militair-huis