Pillo is een desktoprobot die werkt op basis van gezichts- en stemherkenning om de mensen binnen een huishouden te leren kennen en te ondersteunen bij hun gezondheid en als medicijndispencer.

Note van de redactie: Pillo is een crowdfunding project op Indiegogo. Onze ervaring is dat niet alle projecten daadwerkelijk gerealiseerd worden. Toch vermelden wij het “proefproduct” als er een goed en haalbaar idee achter zit.

Medicijndispencer

Pillo zorgt ervoor dat de juiste persoon op het juiste moment zijn of haar medicatie of vitamines krijgt aangeboden. Meerdere gebruikers kunnen voor zo’n vier weken hun medicatie of vitamines opbergen in de slimme medicijndispenser. Via de bijbehorende app kan per persoon worden aangeven wanneer welk medicijn of vitamine geslikt moet worden.

Ondersteuning

Pillo registreert wanneer de voorraad begint op te raken. Op basis hiervan kan worden ingesteld om automatisch herhaalrecepten aan te vragen. Daarnaast heeft Pillo de mogelijkheid om mantelzorgers via een bericht op de hoogte te stellen als iemand vergeten is om medicatie in te nemen.

Desktoprobot functionaliteit

Gelijk aan gelijksoortige apparaten kun je Pillo ook gezondheidsgerelateerde vragen stellen. In de promo-video geeft Pillo antwoord op de vraag hoeveel calorieën er in een bepaald voedingsmiddel zitten. Volgens de makers heeft Pillo toegang tot meerdere databases over onder andere medicatie en voeding. De robot kan ook gebruikt worden op de Beeldzorg verbinding te maken met bijvoorbeeld je huisarts.

Beschikbaarheid en functionaliteit

De verwachte uitlevering in Amerika is in juli 2017. Onbekend voor nu is de kwaliteit van de stem- en gezichtsherkenning en de artificial intelligence. Over de beschikbaarheid in andere talen is ook nog niets bekend.

Bron : indiegogo – pillo your personal home health robot