WELT, een Koreaans bedrijf voor digitale gezondheidszorg, heeft de CES 2020 Innovation Award gewonnen met zij slimme riem de Smart Belt Pro. WELT claimt nu als eerste in de wereld valpreventie functie toe te voegen aan een uitgebreide reeks van functies, waaronder taille-meting, zittijdmeting, monitoring voor te veel eten en een stappenteller.

Hoewel verschillende draagbare producten, waaronder de Apple Watch, een valdetectie functie boden, waren ze beperkt in die zin dat ze een val pas konden detecteren nadat deze zich had voorgedaan. De Smart Belt Pro maakt echter gebruik van de stabiele signalen van de sensor in het midden van het lichaam om in kleine stappen patronen te detecteren die niet door draagbare voorwerpen op de pols kunnen worden gedragen.

Valpreventie

Het bedrijf legt uit dat valpartijen vooraf worden gedetecteerd en voorkomen door het analyseren van onregelmatigheden in het looppatroon van de gebruiker.

Comfort

De lederen band is met de hand gemaakt door meester-ambachtslieden met behulp van het hoogwaardige Italiaanse rundsleer dat wordt gebruikt door de beste modemerken. De door WELT ontwikkelde automatische gesp is zo comfortabel dat u nooit meer terug wilt naar uw oude gesp.

Bron : businesswire – WELT-Smart-Belt-Pro-Wins-CES-2020