Het meten van relevante waardes van ons lichaam wordt meer en meer gebruikt. Zijn we actief genoeg, bewegen we genoeg, hoe slapen we? Uitkomsten die inzicht geven ten behoeve van onze vitaliteit en of gedrag. Bij het meten wil je echter zo min mogelijk handelingen hoeven doen en hoe mooi zou het zijn als dit gebeurt binnen ons normale gedrag.

Een ring als meetinstrument

De Oura ring meet deze waarden. Gelijk aan een smart watch een gangbaar middel wat veel mensen dragen zonder dat ze er erg in hebben. Met dagelijkse feedback helpt Oura u om uw lichaam beter te begrijpen en uw doelen te bereiken. Er wordt inzicht gegeven in je slaap balans, activiteiten van Vorige dag, je lichaamstemperatuur, je hartslag in rust en je herstel index. Via een toegankelijke app kun je de resultaten opvragen.

Slaap belangrijk

Dat slaap belangrijk is ervaren wel zelf en is ook wetenschappelijk aangetoond. Begrijpen hoe goed je sliep is de eerste stap naar een betere nachtrust. Betere nachtrust zorgt voor meer energie, voorkomt agressie en draagt bij aan onze gezondheid. Er wordt geadviseerd dat volwassenen tussen de 7-9 uur slaap per nacht nodig hebben.

Bron : Oura Ring