Onze levens gaan veranderen. Opkomende technologieën stellen mensen en gemeenschappen over de hele wereld in staat om ons leven te verbeteren, te verbeteren en te optimaliseren; van autonome voertuigen tot aangesloten woningen en digitale steden. We leven niet alleen met onze machines, maar werken ook in een meeslepende samenwerking met hen. Onze onderzoekers noemen vijf belangrijke verschuivingen die we tegen het jaar 2030 zullen zien.

Het Institute for the Future, IFTF, voorspelt de volgende verschuivingen tussen nu en 2030

Voor dit onderzoeksrapport baseerde IFTF zich op zijn studie naar de toekomst van werk en technologie, dat het al enkele tientallen jaren uitvoert, het nieuwste onderzoek van Dell Technologies en experts van over de hele wereld. The Future of Connected Living is het derde en laatste deel in een driedelige onderzoeksreeks die ook The Future of the Economy en The Future of Work bevat, die eerder dit jaar werden uitgebracht.

Networked reality

Een virtuele wereld zal met het reële wereld worden samengevoegd. Er onstaat een overlay bovenop onze bestaande realiteit, waarbij de digitale omgeving (augmentend realiaty) verder reikt dan televisies, smartphones en andere schermen.

Connected mobility

Verbonden mobiliteit zal het vervoer en de distributie opnieuw uitvinden. Voertuigen van de toekomst zullen in wezen mobiele computers zijn. We zullen erop vertrouwen dat ze ons in de fysieke wereld naar onze plaats van bestemming brengen. Voertuigen van de toekomst, ook in de vorm van robots, zullen gaan werken als nomadische sensoren voor het internet van de dingen

Agents en algoritmes

Smart assistants en algoritmen zullen anticiperen op onze behoeften. Tegen 2030 zullen we elk ondersteund worden door een zeer gepersonaliseerd “besturingssysteem voor het leven”. Het systeem zal contextbewust zijn en proactief anticiperen op onze behoeften. Mensen zullen intelligente, op machines gebaseerde assistenten hebben die onze behoeften begrijpen. Van het reserveren van een diner tot het renoveren van een huis, onze assistants zullen communiceren met webservices, bots en netwerkobjecten, waardoor ze gemak, een betere ervaring en echt verbonden wonen creëren.

Robot with social lives

Van laboratorium, fabriek tot ziekenhuis. Robots worden gemaakt om te dienen als onze medewerkers in een sociale omgeving. Zij gaan ons ondersteunen bij het vergroten van bepaalde vaardigheden en het uitbreiden en verbeteren van onze sociale vaardigheden.De robots van morgen zullen sociaal betrokken zijn bij ons en bij elkaar. Wanneer een robot een taak leert, zal hij die naar een sociaal netwerk van robots uploaden, informatie en innovatie crowdsourcen en de vooruitgang versnellen.

Lees het hele rapport :  Delltechnologies.com – Emerging technologies are transforming our lives as human-machine partnerships accelerate