De Kuri robot is ontwikkeld door Mayfield Robotics (een startup van Bosch). Kuri, een 20-inch-hoge robot belooft een metgezel te zijn die meer de rol van een huisdier vervult. Kuri heeft veel weg van de Buddy Robot en de Zenbo robot met een groot verschil, deze robot heeft geen scherm.

Specificaties Kuri

De vormgeving van de robot is strak, functioneel en lijkt robuust De robot beschikt over een 1080p camera achter zijn ogen die gebruikt kan worden om de kamer te inspecteren en om individuele mensen te herkennen.De robot werkt ook als een blue tooth speaker om audio af te spelen of voor te lezen. Welke voice recognition software en AI wordt gebruikt is nog onbekendVoor de besturing van het huis kan gebruik worden gemaakt van IFTTT (If This Then That). Een vorbeeld van een dergelijke instructie is; zodra de zon onder gaat kun je (alle) HUE-lampen inschakelen

 

Navigatie

Kuri kan rondrijden als een robotstofzuiger. Hierdoor kan de robot voorwerpen herkennen, trappen te vermijden en terugkeren naar zijn oplaadstation.

Met robot Kuri kan oma langer thuis blijven wonen

Juni 2018, tijdens de Brabant Robot Challenge hebben studenten van Avans een invulling gerealiseerd voor de vraag “Hoe kan mevrouw van Veldhoven thuis blijven wonen met waarborging van een veilig gevoel”? De studenten zetten Kuri op ingenieuze wijze in. Als Kuri ontdekt dat een bewoner is gevallen, slaat de robot alarm. Allereerst stuurt de robot direct een bericht naar de whatsapp-buurtgroep waar mevrouw Van Veldhoven lid van is. Als zij niet reageert, wordt haar familie ingelicht en een derde bericht wordt na vijf minuten gestuurd naar de alarmpost in de regio.

Beschikbaar

U kunt al vandaag een pre-order (alleen Amerika) voor de krui robot $ 899 (borgsom van $ 100) doen.

Bron : Kuri van Mayfield robotics

Bron foto : Tech crunch –┬áhome-robot-kuri