De Kuri robot is ontwikkeld door Mayfield Robotics (een startup van Bosch). Kuri, een 20-inch-hoge robot belooft een metgezel te zijn die meer de rol van een huisdier vervult. Kuri heeft veel weg van de Buddy Robot en de Zenbo robot met een groot verschil, deze robot heeft geen scherm.

Specificaties Kuri

De vormgeving van de robot is strak, functioneel en lijkt robuust De robot beschikt over een 1080p camera achter zijn ogen die gebruikt kan worden om de kamer te inspecteren en om individuele mensen te herkennen. 

 

Kuri home robot

De robot werkt ook als een blue tooth speaker om audio af te spelen of voor te lezen. Welke voice recognition software en AI wordt gebruikt is nog onbekendVoor de besturing van het huis kan gebruik worden gemaakt van IFTTT (If This Then That). Een vorbeeld van een dergelijke instructie is; zodra de zon onder gaat kun je (alle) HUE-lampen inschakelen

Navigatie

Kuri kan rondrijden als een robotstofzuiger. Hierdoor kan de robot voorwerpen herkennen, trappen te vermijden en terugkeren naar zijn oplaadstation.

 

 

 

 

 

Beschikbaar

De introductie van Kuri wordt verwacht aan het eind 2017. U kunt al wel vandaag een pre-order (alleen Amerika) voor de robot de $ 699 (borgsom van $ 100) doen.

Bron foto : Tech crunch – home-robot-kuri