Het Nederlandse investeringsfonds Health Investment Partners (HIP) investeert in Somnox, een scale-up organisatie die producten en diensten ontwikkelt voor een goede nachtrust, waaronder een slaaprobot.

100 miljoen mensen helpen slapen in 2030

Somnox, dat aan de technische universiteit Delft is ontstaan vanuit de behoefte familieleden beter te helpen slapen, zegt al ruim 4.500 mensen te hebben geholpen met de huidige slaaprobot

Ademhaling

De Somnox Slaaprobot is een apparaat dat de menselijke ademhaling simuleert en rustgevende geluiden produceert. Patiënten nemen de rustige ademhaling van de robot over en ontspannen door de rustgevende geluiden, wat helpt om sneller in slaap te vallen.

Doorontwikkeling

Mensen helpen met slapen. Het bedrijf wil dit niet alleen met producten doen, maar ook met kennis en diensten. Om dit doel te bereiken, richt de onderneming de groeistrategie de komende drie jaar op Nederland, de VS en het VK.

Lezing door Oprichter Julian Jagtenberg

Julian Jagtenberg verzorgt de lezing “preventieve zorg m.b.v. robotica en kunstmatige intelligentie” . Een boeiende lezing waarbij de oprichter van slaaprobots u meeneemt in zijn passie met de focus op preventieve zorg door middel van robotica en kunstmatige intelligentie.

Over HIP (Health Investment Partner)

Health Investment Partners (HIP) is een investeringsfonds dat zich richt op innovatieve bedrijven met een duurzame impact op het gebied van preventie, efficiëntie en kwaliteit in de zorg. HIP doet dit door middel van het verstrekken van groeikapitaal en hands-on-begeleiding. Hiermee wil HIP een bijdrage leveren aan het toegankelijk houden van de zorg.

Bron : Computable – zorginvesteerder-hip-investeert-in-slaaprobot