Revalidatierobot, goed voor client en therapeut

Spoedig bewegen na een operatie is van groot belang. Daar is iedereen het over eens. Maar het is wel fysiek zwaar en tijdrovend werk. Niet alleen voor de patiënt, maar zeker ook voor de fysiotherapeut. Regelmatig worden daarom eigenlijk te weinig en of te laat de noodzakelijke oefeningen en bewegingen gedaan.

Hoe werkt de revalidatie robot

De robotarm wordt met een speciale band bevestigd aan het been van de patiënt. De (fysio) therapeut doet eenmalig de gewenste oefenbeweging en de robotarm herhaalt vervolgens de beweging. De fysieke inzet van de therapeut wordt overgenomen door de revalidatierobot

Flexibel

Het systeem is geschikt voor een breed scala van patiënten in alle stadia van herstel na bijvoorbeeld een operatie of een infarct. Er is een individuele behandeling mogelijk, de (fysio) therapeut bepaalt zelf welke beweging/oefening wordt gedaan, met of zonder weerstand en hoe lang. Deze revalidatierobot kan worden ingezet in één vaste behandelkamer maar kan ook naar meerdere patiëntenkamers worden gereden. Daarmee is dit systeem zeer flexibel en rendabel inzetbaar.

Ziekenhuizen en revalidatie centra kunnen vanaf januari 2019 bij Roboticare terecht om deze robot te kopen, te leasen of te huren.

Bron : Medicalfacts.nl – sneller-herstel-dankzij-robot-revalidatie