Vervelende, routinematige klussen zoals schoonmaken laten we graag over aan machines en slimme systemen. Met de doorontwikkeling van IOT en sensors in het bijzonder kunnen er nu ook stappen gemaakt worden als het gaat om de hygiëne in zorginstellingen en ziekenhuizen.

Voorbeeld Tork

De leverancier van hygiëne-artikelen rust zijn automaten voor papieren handdoekjes uit met sensoren. De aan wifi gekoppelde systemen waarschuwen een schoonmaker wanneer de automaat bijna leeg is. Ook moeten standaard ingeplande schoonmaakrondes tot het verleden gaan behoren. Sensoren in het gebouw meten waar het druk is en in combinatie met bijvoorbeeld de data van de automaten voor de papieren handdoekjes, wordt de schoonmaker naar de plek gestuurd waar er dringend schoongemaakt moet worden of materiaal aanvulling behoeven.

Data gestuurd schoonmaken

Volgens het bedrijf scheelt dat data gestuurd schoonmaken op het aantal schoonmaakuren, waarderen bezoekers het gebruik van sanitair met hogere cijfers, al is omdat ze minder vaak grijpen naar een lege automaat.

Bron : Tork – EasyCube