Een digitale assistent in huis die je vragen beantwoordt, je muziek afspeelt, je agenda en mail beheert en waarmee je de domotica in je huis kan aansturen. Het zal niet lang meer duren.

Google home en Samsung Otto

We waren al bekend met Echo,een praatpaal, en Jibo, een desktoprobot( zie video). Apparaten die je centraal in je woonkamer of keuken zet en waartegen je kan praten en die diverse sociale functies vervult.

De afgelopen weken hebben 2 giganten Google en Samsung aangekondigd met gelijksoortige producten te komen.

Google home

Google home heeft de vorm van een luidspreker en beschikt over far-field microfoons die je kunnen horen vanuit de hele kamer. Het device zal je vragen te beantwoorden, speelt je muziek, beheert je agenda en je mail en kan je domotica aansturen. Belangrijk voor functioneel gebruik is natuurlijk de onderliggende data. Gebruik van Gmail, Google agenda en Spotify zullen belangrijk worden om het optimale resultaat uit deze slimme assistent te halen. Qua infrastructuur spelen Google Nest en Chromecast een belangrijke rol om je TV en domotica te beheren.

Samsung Otto

Otto van Samsung heeft meer het uiterlijk van een robot, heeft dezelfde functionaliteit als Google home maar gaat nog een stapje verder en lijkt meer op Jibo. Otto heeft ook een ingebouwde HD-camera, zodat het kan waken over uw huis en een livestream kan sturen naar uw smartphone. De camera en de software zorgen ook voor gezichtsherkenning. Gebruikers kunnen ook het standpunt van de camera op afstand bedienen en veranderen. Dit is om voor meer privacy te zorgen

Beschikbaarheid

Amazon Echo is al beschikbaar. Google home en Jibo komen eind dit jaar op de markt en Samsung wil het product nog verder verbeteren alvorens het op de markt te zetten.