Spraakgestuurde basis gezondheidsinformatie en -advies. In Amerika is de Mayo-kliniek nu beschikbaar op Amazone-Alexa-apparaten. Eigenaars die de Mayo Clinic First Aid-vaardigheid (Amazon’s versie van apps) hebben gedownload, hoeven alleen hun zorgen te uiten om antwoorden te krijgen op tientallen alledaagse gezondheidsproblemen of andere zelfzorg vereisten.

“Mayo Clinic produceert vertrouwde, op bewijsmateriaal gebaseerde gezondheidssteun om mensen in staat te stellen om effectief hun gezondheid te beheren. Voice-enabled ervaring is een nieuw en groeiend kanaal voor het bereiken van mensen en het leveren van informatie die ze zoeken.

Spraakgestuurd platform

Gebruikers kunnen het spraakgestuurde platform openen om toegang te krijgen tot een lijst van gemeenschappelijke gezondheidsthema’s. De Mayo Clinic First-Aid vaardigheid van de kliniek is geen vervanging van medische zorg en mag niet worden gebruikt in noodsituaties, waarschuwt de zorgverlener.

De Mayo Clinic is niet de enige leverancier van gezondheidsinformatie in het Amazone Alexa ecosysteem. Er zijn een aantal redenen dat spraak-geautoriseerde interfaces in populariteit groeien – ze zijn over het algemeen handsfree, mensen kunnen sneller praten dan ze typen, en wanneer goed gedaan, maken ze het gemakkelijker voor consumenten om snel en gemakkelijk te krijgen tot de informatie die ze nodig hebben.

Bron :¬†mobi health news –¬†amazons-alexa-now-offers-health-advice