Domotica en E-Health

Domotica is een verzamelnaam voor toepassing van elektronica voor automatisering in huis, waardoor je langer zelfstandig thuis kunt wonen. Toepassingen voor gezondheid, mobiliteit, veiligheid en communicatie. 

 

Leefklimaat aanpassen

Het gaat bij domotica vaak om producten en sensoren die je in je woning aanbrengt en waarmee een automatische besturing kan plaatsvinden van een apparaat of systeem. Het zijn vaak omgevingsbewuste sensoren en apparaten die de omgeving kunnen besturen zoals een slimme meter om je leefklimaat aan te passen. Of je kunt er automatisch de lampen mee aandoen of de gordijnen mee sluiten.

Beveiliging en comfort

Nest domoticaEr zijn veel domotica oplossingen die niet direct onder eHealth vallen maar onder bijvoorbeeld beveiliging of comfort. Wel worden ze steeds vaker onder de noemer eHealth ingezet om bijvoorbeeld automatisch een alarm te kunnen slaan of een leefpatroon van een oudere inzichtelijk te maken.

 

 

 

 

Samenwerking met Thuisleefgids

Thuisleefgids is het onafhankelijke platform voor langer zelfstandig thuis wonen. Je kunt eenvoudig hulpmiddelen, producten en diensten vinden, vergelijken en verkrijgen aansluitend bij jouw vraag. Ook kun je direct ervaringen van gebruikers en professionals zien.