0 items

Organisatie Robotzorg

Robotzorg is continue in ontwikkeling. Onze organisatie kenmerkt zich door een informele sfeer waarbij medewerkers zelfstandig werken, verantwoordelijkheid nemen en met ons willen meegroeien. Onderstaand tref je vacatures en stages aan die op dit moment actueel zijn binnen onze organisatie.

Stage programmeur met passie voor robots, voorjaar 2018

Wij op zoek naar een stagiaire die zich wil verdiepen in de spraaktechnologie binnen onze Robots wereld. Wij geloven in een toekomst waarin robots een rol gaan spelen in ons leven. Niet in plaats van mensen, maar samen met mensen. Met deze visie gaan we op pad om mensen en organisaties kennis te laten maken met robots

Stage social media voorjaar 2018

Wij op zoek naar een stagiaire die zich wil uiten in de social media binnen onze Robots wereld. Wij geloven in een toekomst waarin robots een rol gaan spelen in ons leven. Niet in plaats van mensen, maar samen met mensen. Met deze visie gaan we op pad om mensen en organisaties kennis te laten maken met robots.

Ervaringen stagiaires

Ylse Toornstra

Zorgmanagement, Hogeschool Utrecht

De stage opdracht

In de periode van 6 februari 2017 t/m 16 juni 2017 heb ik stage mogen lopen bij RobotZorg, onderdeel van RobotXperience. Ik heb een onderzoek verricht naar waar technologie een positieve bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van leven binnen de sector thuiszorg. Gedurende de stageperiode heb ik informatie opgedaan over technologie en haar toegevoegde waarde, de sector thuiszorg en de problematiek binnen deze sector. Daarnaast heb ik nevenactiviteiten verricht zoals het schrijven van een artikel en het ondersteunen van een demonstratie.

Over de organisatie
Bij RobotXperience is er sprake van flexwerken, wat ik persoonlijk erg fijn vind. De sfeer op kantoor was altijd ontspannen. Er werd hard gewerkt maar er was ook aandacht voor elkaar. Het enthousiasme voor het vak werd hier gedeeld.

De ondersteuning
Er werd voldoende ruimte gegeven voor mijn eigen ontwikkeling waardoor ik leerde zelfstandig een adviesrapport te schrijven. Wekelijks had ik een voortgangsgesprek met mijn begeleider Tom Ederveen. Tom wist mij de juiste vragen te stellen waardoor ik extra gemotiveerd raakte in het onderwerp. Met de juiste feedback wist ik het resultaat tot een mooi einde te brengen. De ondersteuning heb ik als erg prettig ervaren.

Belangrijkste leerpunten
Het achterhalen van de ‘why’ vraag is iets dat ik mee heb genomen in mijn verdere opleiding. Waarom je iets doet is de belangrijkste vraag die je voorafgaand aan een onderzoek of opdracht dient te beantwoorden. Vanuit daar kan je verder werken. Ook de manier van vragen stellen neem ik mee gedurende mijn opleiding. Op een speelse en prikkelende manier het antwoord verkijgen op je vraag is erg leuk en effectief. En tot slot heb ik nog steeds baat bij de manier waarop ik heb geleerd een document op te stellen. Ik zie mijn stage bij RobotZorg als leerzaam en inspirerend.

Willemien Seijdel

Mens machine interactie, Academie Artemis

De stage opdracht

Mijn stage bij RobotXperience begon in september 2017 en eindigde 4 maanden later in december. In deze periode heb ik onderzoek gedaan naar de vraag: ‘In hoeverre kunnen robots in de toekomst onze vriend worden?’. Dit onderzoek is een deel van mijn opleiding Allround Styling aan Academie Artemis te Amsterdam. Mijn opleiding houdt namelijk ook in dat je kijkt naar trends en een voorspelling maakt van hoe deze zich in de toekomst gaan ontwikkelen. Tijdens mijn stageperiode heb ik informatie opgedaan over technologie en heb ik op events ook mogen ervaren hoe mensen reageren op robots. Naast mijn onderzoek heb ik het Social Media gedeelte op me genomen en verschillende taken uitgevoerd op het gebied van vormgeving, zoals het ontwerpen van banners.

Over de organisatie

Bij RobotXperience werd ik warm ontvangen, het is een klein maar een zeer gepassioneerd en vooral hecht team. Op maandag was meestal iedereen aanwezig om met elkaar te vergaderen en projecten door te nemen. Er werd ruim de tijd genomen om alles door te spreken en iedereen zijn mening telde, ook die van mij. Dit zorgde ervoor dat ik me echt een onderdeel van het team heb gevoeld. De sfeer op kantoor was altijd erg ontspannen, iedereen was wel druk met zijn eigen taken, maar was altijd in staat om elkaar te helpen waar dat nodig was.

De ondersteuning

Tijdens mijn stageperiode werd er veel aandacht besteed aan mijn persoonlijke opdracht. Mijn begeleidster Anita van der Hoek besprak regelmatig met mij de voortgang van het onderzoek. Ook de vele gesprekken met Tom Ederveen hebben veel informatie opgeleverd. Tom en Anita zijn altijd kritisch geweest over hetgeen wat ik onderzocht en dat heeft mij enorm gemotiveerd om mezelf nog meer in het onderwerp te verdiepen en ook kritisch naar mijn eigen onderzoek te kijken. Dankzij hun hulp heb ik mijn onderzoek succesvol kunnen afronden.

Belangrijkste leerpunten

Door mijn stageperiode is mijn beeld over robotica enorm veranderd. Ik was niet op de hoogte van wat er mogelijk was op het gebied van technologie en dan met name robots. Nu, vier maanden later, ben ik er meer van bewust wat er op technologisch vlak speelt en hoe we dit zouden kunnen toepassen in ons leven. Het team heeft me doen beseffen dat technologie ook een positieve invloed kan hebben op onze maatschappij. Ik ben van mening dat veel meer mensen zouden moeten weten wat voor voordelen technologie met zich meebrengt.