Digitale assistenten voor zorg en welzijn

Diigitale assistenten die sociale taken vervullen, helpen bij het ritme van de dag en voor de aansturing van het huis.

 

Werken aan vernieuwing

Digitale assistenten in de zorg en voor in huis

Digitale assistenten kunnen helpen bij de ondersteuning van kinderen met een aandoening, voor bejaarden als communicatie medium of voor mensen met dementie als middel om agenda herinneringen te melden.

Sociale robots waardevol, maar nog wel voor verbetering vatbaar

Sociale robots waardevol, maar nog wel voor verbetering vatbaar

Onderzoekers van de hogeschool Windesheim, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Viaa en NHL Stenden Hogeschool naar de inzet, het gebruik en de tevredenheid van Tessa. De digitale assistent voor thuiswonende mensen met dementie. De inzet van sociale robots kan van betekenis zijn maar gebruikers en mantelzorgers ervaren nog wel een aantal beperkingen.

Lees meer
Digitale assistent wordt menselijk

Digitale assistent wordt menselijk

In een geweldige demo op Google I/0, kan Google’s Assistant bellen met een kapsalon of een restaurant om een afspraak voor u te maken. U hoeft niet zelf te bellen, zelfs als de chinees niet over een online reserveringssysteem beschikt.

Lees meer
Chatbot ondersteuning bij hartfalen

Chatbot ondersteuning bij hartfalen

Mensen met hartfalen thuis ondersteunen. Dat is de inzet van chatbot Molly waar het Maastricht University Medical Centre mee is gestart. Virtuele verpleegkundige Molly is een Virtuele verpleegkundige waarmee patiënten zichzelf kunnen controleren op symptomen van...

Lees meer

Keynote of workshop robots in de zorg

Keynote of workshop over het inzetten van robots in de zorg. Onze organisatie is al sinds 2009 actief om de laatste ontwikkelingen in kaart te brengen. Onze mensen zijn bedrijfskundig opgeleid en hebben ervaring met keynotes en trainingen.

Zorg innovatie pop-up, voor ervaring en inspiratie

Is uw organisatie klaar voor het gebruik van technologie voor zorg en welzijn? Veel zorgorganisaties willen graag innoveren, maar waar te beginnen en hoe krijgen we medewerkers mee. Met de Innovatie pop-up geeft u uw organisatie gedurende 3 tot 5 dagen een inspiratie boost

0